welkom iedereen!

 

Ik ben Myra Rotteveel alias Maaike,

Maaike is één van mijn persoonlijkheden simpel gezegd.

(zie hier onder meer info)

ik schrijf,

verhalen,

gedichten,

over mezelf,

over mijn problemen,

alles waar ik tegen aan loop,

zo hier en daar.

ook fotografie,

en links van muziek

dat alles wil ik delen met jullie.

alles wat ik er  op zet kan ook al veel ouder zijn,

omdat ik zelf al veel hierin gedaan heb.

ook probeer ik af en toe een colum te schrijven.

over dingen waar ik mee bezig ben in m'n koppie.

geniet ervan

 

liefs Maaike
 


 de problemen in mijn leven


 

 

 

Mijn klachten op een rijtje

in 2004, ik was toen 12 jaar, wilde ik eigenlijks al hulp. Ik wist geen raad met mijn emoties, moest veel huilen, werd somber, maar zorgde er wel voor dat mijn omgeving dit niet merkte. Ik kreeg geheugen problemen en kon niet meer slapen. Ik oktober kreeg ik last van duizelingen. In 2004 heb ik een aantal wetten bedacht om meer hoevast te hebben en grip te krijgen op de chaos in mijzelf. In 2006, ik was tone 14, nam de somberheid toe, en kreeg problemen met mijn 'tweede wereld', de wereld in mijn zelf zeg maar. Ik wist niet meer goed wat echt was en wat niet, ik hoorde o.a. Stemmen in mijn hoofd die veranderde van toon en hoorbaarheid en ik praatte er tegen. Ik automutileerde in die perdiode voor het eerst. Dat heb ik toen drie keer gedaan. In 2007, inmiddels 15 jaar nam de chaos in mijn hoofd toe. Ik had nog meer moeite met wat echt was en wat niet. Ik viel vaak flauw, was veel misselijk en erg vermoeid. Ik viel tijdens lessen op school weleens in slaap. In 2008, 16 jaar raakte ik er van overtuigt dat ik niet meer in deze wereld hoorde en had toenemend het gevoel de controlte te verliezen. Dit gebeurde ook, ik liet meer emotie zien tegen mijn eigen wetten in. Daarnaast was ik erg vermoeid, sliep slecht, had angstaanvallen en driftbuien, hoorde stemmen zag beelde die anderen niet zien en raakte stukken tijd kwijt. Ik kreeg problemen met eten, ik at bijna niets die tijd. Ook beschadigde ik mezelf weer. Maar dit keer veel meer en vaker. Ik heb daarnaast al lange tijd doodswensen. Ik heb al verscheidene keren suïcide pogingen gedaan. Maar iedere poging is tot nog toe verhinderd. Het voelt niet alsof het 'verhinderen' vanuit mijzelf komt. Maar mijn eerste psychologe en ik hebben de conclussie getrokken dat het waarschijnlijk wel iets in mij is dat zich verzet tegen het dood gaan. van mijn 16e tot mijn 18e jaar in een jeugd kliniek gezeten. problemen zijn wisselend verlopen daarna. door de grote gaos in mijn hoofd is de problematiek mij na deze periode nog onduidelijk vooralsnog.

 

disociatie

Ieder van ons heeft een verhalend centrum waarin herinneringen, emoties, sensaties en waardeoordelen opgeslagen worden. Aan dat verhalende centrum wordt door ons meestal gerefereerd met het woord ‘ik’. In het geval van dissociatie kunnen overweldigende traumatische ervaringen of gevoelens, niet of onvoldoende geïntegreerd worden in dit verhalend centrum, waarbij de emoties en/of lichamelijke sensaties als het ware ontkoppeld en bevroren (dissociatie) worden of in het geval van een dissociatieve identiteitsstoornis verbonden met een ander verhalend centrum, een ander ‘ik’. Dit andere ik duiden we aan met deelpersoonlijkheid of persoonlijkheidsdeel.

Het meemaken van schokkende gebeurtenissen die niet geïntrigeerd kunnen worden in het bewustzijn kan dus dissociatieve symptomen of dissociatieve stoornissen veroorzaken.

 

 

ik heb  een dissociatie stoornis. 

 Ik hoor stemmen en zie beelden die er niet zijn. 2 stemmen neemt soms wel eens de controle over andere mensen die in mijn buurt staan of die ik ken. Ik hoor ze iets zeggen, ik zie ze iets doen maar in de werkelijkheid gebeurd er iets anders. Een andere stem neemt ook mijn lichaam over. Het geen dat ik ervan merk is dat er stukken tijd verdwijnen. Dan weet ik niet wat 'ik' heb gedaan of gezegd. Vaak zorgt dit voor ongemakkeijke situaties. Ik vraag me altijd af, als ik er weer ben, waar ik me dit keer voor moet verontschuldigen. Het is erg zwaar om met haar dit lichaam te werken. Ik ben veel al angstig, achterdochtig, geen concentratie, geen energie en ga zo maar door.  sinds kort is er een stem 'bijgekomen' die vaker de controle over neemt.


Naast psychische klachten heb ik ook lichaamelijke klachten. Last van chronische pijn klachten van uit de heup naar de kuiten. en een bekeninstabieliteit. Hierdoor liep ik eerder meestal op krukken en buiten de deur gebruik ik ook regelmatig m'n rolstoel. Momenteel zijn de pijnen in mijn heupen en benen dusdanig heftig dat ik met een rollator loop. en veel vaker in de rolstoel zit. dit ook omdat mijn rechter helft van mijn lijf regelmatig uitvalt. ik kan hierdoor ook niet de trap op in mijn huis. mijn rechter hand voel ik de helft van de hand niet.  Ook pijn in de polsen, maar dat wisselt sterk. Soms draag ik een brace. .  Ook heb ik Spastische darmen syndroom (SPD), waardoor ik veel niet kan eten. Maar het eten opzich zelf al een groot probleem. Eten en ik zijn geen vriendjes.   ook heb ik recent een operatie gehad aan mijn been en arm. een huidtransplantatie. vanwege brandwonden.

  sinds tijdje heb ik ook regelmatig migraine met bijklachten, zoals dat mijn gehoor en mijn linker arm uitvalt.   en ik heb problemen met mijn schildklier en mijn lever. nog niet zo heel lang weet ik dat ik diabetis heb. oktober 2017 ben ik in een diabetische coma geraakt. een week later werd ik wakker.

lichamelijk is er momenteel veel aan de had en moet regelmatig naar het ziekenhuis, en heb veel medicatie.

                                               

hoe komt al deze ellende?

ik heb veel mee gemaakt in mijn leven, veel ellende. veelal over grenzen gegaan in een breed sccala. veel meer wil ik hier niet over kwijt.  ook ziekte gekend. waardoor ik ook veel gemist heb. en veel overlijdens van ook jonge mensen.  


 

de andere kant

Buiten mijn ellende zijn er ook positieve dingen in het leven, ondanks dat ik het, in dit stadium van mijn leven, niet zo kan ervaren.

Ik heb twee lieve katten. Luna en Astrum. Luna en Astrum betekend Maan en Ster. Het zijn broer en zus van elkaar en nu ruim zeven jaar oud Ik ken ze van baby af aan, Luna en Astrum zijn geboren in een nest van de poes van mijn broer. Het zijn twee monstertjes maar wel lieve monstertjes! Astrum is heel brutaal, als hij aandacht wil dan vraagt ie daar overduidelijk om. Als hij die aandacht niet krijgt, gaat hij recht tegen je op staan. Maar het is ook echt een knuffelkont. Luna was in het begin heel schuchter. Ze kwam alleen maar naar mij toe, maar zodra er andere mensen binnen kwamen was ze verdwenen onder een kast of bank. Nu gaat ze uit haar zelf ook naar anderen toe. Ze vraag ook veel aandacht van mij. Ze ligt het liefs de hele dag op mijn schoot en ge-aait. ik heb eventjes een derde kat erbij gehad. hellaas is Yuppertje vermist sinds oktober 2016.  Yuppertje is ook een klein monstertje. in zijn nog maar korte leventje heeft hij er al twee keer voor gezorgt dat de brandweer nodig was om hem te redden. ik vind het een soort van knap..

 Yuppertje wordt vermist sinds 08-10-2015

Ik bespeel vele instrumenten. Harp, piano, gitaar, panfluit, tinwistle zijn de instrumenten die ikzelf heb en bespeel. viool heb ik  er bij gekocht maar moet het nog leren spelen. dat ga ik mezelf aanleren, althans proberen. Ook heb ik in het verleden les gehad voor blokfluit, klokkenspel en djembe. en ik heb er een mandolien bij. Zingen doe ik ook wel eens, maar kan het niet. Vele andere instrumenten ook wel eens uit geprobeerd, maar ja kan nu eenmaal niet alles tegelijk. 

 

Ik schilder, teken, schrijf gedichten, verhalen, maak foto's en probeer ze te bewerken (maar lukt nog niet zo goed). Veel creatiefs dus.

al een  aantal jaar werk ik één keer in de week in een egelopvang, echter door mijn lichamelijke gezondheid kan ik nu niet werken. helaas is de organisatie gestopt vanwege prive omstandigheden. ik kom er nog wel regelmatig, als vrienden. het is er erg gezellig. ik heb een tijdje in een atelier gewerkt maar dat is helaas gestrand na een jaar.    

 

sinds 2010 woon ik op mezelf. eerst begeleid bij een woonorganisatie. nadat daar het een en ander mis ging ben ik na een tijdje opgenomen te zijn geweest bij een begeleidster gaan wonen. dat heeft slechts acht weken geduurt voor ze mij er weer uit gooide. toen belande ik op kamer bewoning. in een pand met drie kamers. daar heb ik een half jaar gewoont.  nu sinds juni 2014 woon ik in een eengezinswoning vlak bij het centrum. het huis is 75 vierkantemeter.   ben wel in de tussetijd al meer dan vier maanden opgenomen geweest.   

 ik ga al een tijdje naar dagbesteding bij 'achter de bos'. dat is een zorgboederij.  ik schijn een van de eerste te zijn die daar heen gaat, het was een startende zorgboederij.   het is van af het begin tot nu wel het een en ander veranderd maar.  het bevalt wel goed.


 

sinds zomer 2012 had ik een driewielfiets waar ik gemakkelijk de deur mee uit kon. dit was een hele vooruitgang voor mij!

echter mijn gezondheid is dusdanig achteruit gegaan dat ik nu ook niet meer op die driewielfiets kan fietsen.

ik heb sinds kort een rolstoel toegewezen gekregen, wat mij helpt.  sinds oktober 2016 heb ik een scootmobiel. iets meer veiligheid.

 

ik heb een behandelteam; het fact.  twee keer in de week zie ik de psycholoog. en we doen in princiepe EMDR, mits er voldoende rust is. de psychiater zie ik op verzoek en er is een extra arts ingeschakkeld van het fact team. en de casemangers zie ik minimaal een keer in de week en zo nodig vaker.  daarnaast heb ik nog woonbegeleiding.  daar is even onrust in geweest. maar lijkt nu weer goed te komen.  er komt mogelijk nog een behandeling bij MBT. maar dat is nog afwachten.

 

ook heb ik het boek ´De Jeugdkliniek´ geschreven.

 

 

laatste update 10-04-2018


 


 

 Ik werd geboren

 

Ik werd geboren

en iemand kwam aansjokken, zette een ladder

tegen mij aan en klom naar boven

met op zijn rug mijn ziel en mijn gedachten.

 

Het begon te regenen

en hij sprong naar beneden, holde weg

om te schuilen, riep nog over zijn schouder:

'wees gelukkig! Wees maar gelukkig!'

 

De zon verscheen,

maar er klom niemand meer naar boven.

Niemand legde uit hoe ik mijn gedachten

moest gebruiken,

niemand bracht schaduw,

niemand haalde de ladder weg,

niemand zei dat er niemand meer zou komen.

                                                                    Toon Tellegen